Hjælp til Rejsekort: Find et salgssted nær dig

14. oktober 2019

Salgs- og vejledningssteder kan hjælpe dig, hvis selvbetjeningen på rejsekort.dk ikke slår til. Men hvor kan de hjælpe med hvad, og hvor langt skal du rejse for at få hjælp?

rejsekort-find-et-salgs-eller-vejledningssted830x400.png

rejsekort-find-et-salgs-eller-vejledningssted
Foto: Getty Images

Få hjælp til dit rejsekort

Hvordan ændrer du kundetype på dit rejsekort, og hvor kan du nemmest tanke dit Rejsekort Anonymt op? Du kan få hjælp og vejledning til dit rejsekort flere steder i landet, men ikke alle steder kan det samme.

Brug selvbetjening med rejsekortautomaterne

På rejsekortautomaterne kan du:

  • Få overblik over dine seneste rejser
  • Se din saldo
  • Tanke dit rejsekort op
  • Checke ind og ud
  • Checke flere ind på dit rejsekort
  • Midlertidigt ændre kundetypen på dit rejsekort, inden du rejser
  • Ændre indstilling til høj forudbetaling, inden du skal på en landsdækkende rejse med Rejsekort Anonymt

Rejsekortautomaterne kan du finde på alle DSB’s stationer, alle metrostationer, på Letbanens stationer i Aarhus, lokalbanestationerne i Hirtshals og Skagen. Derudover er der automater på busterminalen i Aalborg og i Salling på Aalborg Nytorv.

Salgssteder har mange forskellige funktioner

Salgs- og vejledningsstederne rundt omkring i landet kan ikke alle hjælpe med samme opgaver. Derfor skal du lede efter et salgssted, der kan netop det, du har brug for.

Rejsekort har et kort på deres hjemmeside, som kan hjælpe dig. Kortet kan du nemlig filtrere efter, hvad du skal bruge hjælp til. 

Tryk på filter og vælg den opgave, du skal have løst. Så får du kun vist de salgssteder, der kan hjælpe dig. 

Find et salgssted, der passer til dit behov, på rejsekortets hjemmeside

Passagerpulsen mener: Alle passagerer bør have mulighed for at få hjælp

Selvbetjeningen på rejsekort.dk opfylder ikke alle passagerers behov. Særligt ikke-digitale passagerer og brugere af Rejsekort Anonymt er afhængige af Rejsekortautomater og fysiske salgs- eller vejledningssteder.

Rejsekortet er den dominerende billetløsning i hele landet. Derfor har trafikselskaber og kommuner et ansvar for, at kortet er tilgængeligt for flest mulige.

Alle trafikselskaberne bør løbende overveje, om antallet af salgs- og vejledningssteder i deres område opfylder passagerernes behov.